Logo bg.sciencebiweekly.com

Big Dog Natural припомня пилешкото и рибата Supreme Dog Food поради здравните рискове

Big Dog Natural припомня пилешкото и рибата Supreme Dog Food поради здравните рискове
Big Dog Natural припомня пилешкото и рибата Supreme Dog Food поради здравните рискове

Olivia Hoover | Редактор | E-mail

Видео: Big Dog Natural припомня пилешкото и рибата Supreme Dog Food поради здравните рискове

Видео: Big Dog Natural припомня пилешкото и рибата Supreme Dog Food поради здравните рискове
Видео: ТОП 10 НАЙ-ОПАСНИ ХРАНИ, КОИТО МОГАТ ДА УБИЯТ ТВОЕТО КУЧЕ! Top 10 dangerous foods killing your dog 2024, Април
Anonim

Big Dog Natural е доброволно припомняне на произведена партида сурова дехидратирана кучешка храна Supreme, тъй като е потенциално замърсена със салмонела. Също така, Fish Supreme на Big Dog Natural също се припомня поради потенциално замърсяване на Listeria monocytogenes.

Както Chicken Supreme, така и Fish Supreme са били изпратени на онлайн клиенти през седмицата от 31/31/2015 до 11/13/2015. Тези продукти се продават директно на потребителите чрез онлайн сайта на компанията в САЩ. Продуктът, който доброволно се припомня, включва всички обеми на теглото на Big Dog Natural Chicken и Fish Supreme. Няма никакви допълнителни продукти, повлияни от това изземване.

Свързани: Стомашно разтърсващи ефекти от отравяне със салмонела при кучета

Salmonella и Listeria monocytogenes могат да засегнат кучета и хора, особено ако не са измили добре ръцете си след контакт с продуктите или повърхности, изложени на тези продукти. Домашни любимци с инфекции с Salmonella и Listeria monocytogenes могат да бъдат летаргични и да имат диария или кървава диария, повишена температура и повръщане. Някои домашни любимци ще имат само намален апетит, треска и коремна болка. Заразените, но иначе здрави домашни любимци могат да бъдат носители и да заразят други животни или хора. Ако вашият домашен любимец е консумирал изтегления продукт и има тези симптоми, моля, свържете се с вашия ветеринарен лекар.

Свързани: Какво да направя, когато храната на вашето куче се припомни

Big Dog Natural научил за евентуален проблем след получаване на уведомление от FDA, че проба от Chicken Supreme е положителна за Salmonella и проба от Fish Supreme за Listeria monocytogenes.

Потребителите трябва да преустановят храненето на засегнатия продукт и да наблюдават здравето на домашния си любимец и да се свържат с ветеринарния лекар, ако имат притеснения. Потребителите, закупили продукта, могат да получат пълно възстановяване или обмен, като върнат продукта в оригиналната опаковка.

Ако имате въпрос, моля, посетете уеб сайта Big Dog Natural или се обадете на 1-732-785-2600 (от 9:00 до 16:00 EST).

Препоръчано:

Избор на редакторите