Logo bg.sciencebiweekly.com

Разликата между Cardigan & Pembroke Уелс Коргис

Разликата между Cardigan & Pembroke Уелс Коргис
Разликата между Cardigan & Pembroke Уелс Коргис

Olivia Hoover | Редактор | E-mail

Видео: Разликата между Cardigan & Pembroke Уелс Коргис

Видео: Разликата между Cardigan & Pembroke Уелс Коргис
Видео: СКОЛЬКО ДЛИТСЯ БЕРЕМЕННОСТЬ У СОБАКИ 2024, Април
Anonim

Коргис може би е най-известен с това, че е обичан от кралица Елизабет II от Англия. Съществуват два различни вида corgi: Pembroke Welsh corgi и Cardigan Welsh corgi. Въпреки това, едва през 1935 г. Американския киноложки клуб ги разпознава като две отделни породи. Въпреки че и двете са сходни, те имат редица различия.

Image
Image

Cardigan Welsh Corgi

Въпреки, че Corgis въобще не са признати за специфична порода до 20-те години на миналия век, историята на Cardigan Welsh corgi датира от 1200 г. пр.н.е. Бяха докарани в Кардиганшър, Уелс с келтите, където бяха свикнали да гонят или да карат добитък. Те са малки кучета, с размери между 10 1/2 и 12 1/2 инча до рамото и тежи между 25 и 38 паунда. Съгласно стандартите на АКК за породата, корги може да има палто, което е червено, шампанско, червено, черно, черно и тен или син мерул. Белите маркировки са приемливи, но не трябва да са преобладаващо white.corgis

Пемброк Уелс Корги

Pembroke Welsh corgis са много по-нова порода от Cardigan Welsh corgis. Предците им се смятат за донесени от Франция през 1107 година. Те са се блъскали в опашки, някои се срещат естествено, докато други са закачени. Те тежат средно около 28 или 30 килограма и са между 10 и 12 инча малки до рамото. Приемливите цветове на козината са черни и тен, червени, пера или саблеми. Подобно на братовчедите си от Cardigan, белите марки са добре.

Различията

Най-моментално забележимата разлика между двата вида корици е, че Cardigan има дълга опашка, докато Pembroke има опашка. Pembroke е малко по-малък от Cardigan, който също има тенденция да бъде малко по-тежък. Ушите на Cardigan Welsh corgis са по-големи и по-закръглени по върховете от тези на Pembroke Welsh corgis. Жилетките също имат повече цветове от Pembrokes. Синята Merle Cardigan Corgis може да има сини очи, докато това е дисквалифицирана от AKC грешка в Pembroke corgi.

Като домашни любимци

И двата вида корици правят отлични домашни любимци. Според AKC, те трябва да са с равнодушни температури и никога да не са порочни или срамежливи. Pembroke Welsh corgis са склонни да бъдат изходящи, но въпреки това добродушни. Cardigan Welsh corgis трябва да бъде привързан, лоялен и бързо да се адаптира. Тъй като са били развъждани като кучета, този инстинкт може да ги удари и да ги накара да се опитват да отглеждат по-малки деца, когато се придвижват, а понякога дори да пикат на петите си. Като такива, те могат да бъдат по-добър семеен домашен любимец за тези с по-големи деца.

От Лорън Корона

Корги Грижа: Уелски Корги История и Лор Американски киноложки клуб: Запознаване с Cardigan Welsh Corgi Американски киноложки клуб: Cardigan Welsh Corgi Breed Standard Американски киноложки клуб: Запознаване с Pembroke Welsh Corgi Американски киноложки клуб: Pembroke Welsh Corgi Breed Standard За спасяването на лапите на Корги: Коргис и децата Пемброк Уелс Корги Клуб на Америка Cardigan Welsh Corgi Клуб на Америка

Препоръчано: